Vă împărtășim desertul producătorului francez de ciocolată Valrhona pe care le-ați selectat pentru calendarul Cercle V 2022.

În martie, vă prezentăm o creație a lui Jonathan Martin, un patiser care lucrează la Domaine de Clairefontaine în ultimii 10 ani. Restaurantul gourmet al acestui fermecător hotel a primit steaua Michelin în ultimele trei decenii!

„Patiseria m-a fascinat întotdeauna pentru că ne permite să creăm un număr infinit de deserturi cu o mână de ingrediente de bază (ouă, zahăr, făină, unt și lapte).”

Bucătarul își definește patiserie ca fiind tehnică, locală și sezonieră. El a ales să lucreze cu Valrhona pentru că „împărtășim aceleași valori, cum ar fi inovația și alegerea de a face parte dintr-o industrie a cacaoului echitabilă și durabilă”.

Plăcerea lui favorită? Acesta ar fi Illanka 63% Grand Cru peruan de origine unică. Combină note de fructe cu dulceața nucilor prajite. Cu desertul său L’Ondulation Choco, bucătarul oferă arome simple, recunoscute și o varietate de texturi. În sala de mese, o nota de fum imbunatateste înghețata de vanilie si dressingul ei! Mulțumim bucătarului pentru participare – și felicitări!

Pentru deliciile dvs. de cofetărie, vă sugerăm să utilizați couverture chocolate Valrhona al unuia dintre cei mai buni producători de ciocolată din lume!